Landelijke Vereniging Lokale Belastingen

Heeft u vragen of opmerkingen?

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Informatie

  Wij horen graag van u. Vul het formulier in, dan zullen wij spoedig reageren.

  Volg ons overal...

  ONS ADRES

  Verenigingsbureau LVLB
  Stationsweg 29
  4205 AA Gorinchem

  Telefoon: 0183-641070
  Email: secretariaat@lvlb.nl

  Arjen Schep benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden Erasmus School of Law

  Arjen Schep benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden Erasmus School of Law
  30 maart 2020 Verenigingsbureau

  Arjen Schep benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden Erasmus School of Law

  Arjen Schep (1974) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden aan de Erasmus School of Law en tot wetenschappelijk directeur van het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL). Prof. mr. dr. Schep volgt in beide hoedanigheden prof. mr. dr. Jan Monsma op. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door de Stichting J.H. Christiaanse.

  Professor Schep mag gezien worden als een echte ‘Rotterdamse’ fiscalist omdat hij na zijn studie aan het werk ging als onderzoeker bij Erasmus School of Law en ook zijn promotietraject aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voltooide. Hij doet onderzoek naar de heffingen van lokale overheden en de waardering van onroerende zaken, zowel binnen als buiten Nederland. Zijn onderzoek, en dat van het ESBL, richt zich de komende tijd vooral op een viertal thema’s:

  • Innovaties bij herziening van lokale belastingen & Wet WOZ
  • Property Tax als middel voor Domestic Resource Mobilisation in ontwikkelingslanden
  • Lokale belastingen & Duurzaamheid
  • Lokale bekostigingsinstrumenten voor gebiedstransformatie

  Naast zijn onderzoek zet hij zich in voor het onderwijs dat binnen de Sectie Belastingrecht wordt verzorgd, waarbij hij studenten in aanraking brengt met het onderzoekswerk.

  Naast zijn werk voor het ESBL neemt professor Schep deel aan verscheidene landelijke commissies en werkgroepen, is hij een deel van zijn tijd werkzaam voor Belastingen van de gemeente Amsterdam en blijft hij werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Op deze wijze combineert hij theorie en praktijk.

  Met het aantrekken van Arjen Schep zet het ESBL een bewuste stap om top-juridisch onderzoek op het gebied van lokale belastingen en het waarderen van onroerende zaken voor overheidsdoeleinden nog verder te ontwikkelen. “Wij zijn zeer verheugd en ook trots dat Arjen Schep de leerstoel gaat bekleden”, zegt Arri Hartog, voorzitter van het bestuur van de stichting J.H. Christiaanse. “Hij behoort immers tot dé topautoriteiten op het gebied van lokale heffingen en Wet WOZ. Door zijn jarenlange brede ervaring is hij uitstekend in staat om wetenschap en uitvoeringspraktijk met elkaar te verbinden. Vanuit die ervaringen zal hij van grote waarde zijn voor het vakgebied.”

  De zojuist benoemde hoogleraar: “Ik ben de bijzonder hoogleraar op deze leerstoel die zich volledig aan het onderzoek vanuit het ESBL kan wijden. Er doen zich de komende tijd volop kansen voor om met innovatie vanuit het onderzoek een belangwekkende bijdrage te leveren aan maatschappelijke opgaven van lokale overheden in binnen- en buitenland. Het vakgebied kan daarmee aan importantie winnen. Zo kunnen lokale belastingen een rol van betekenis vervullen bij de bekostiging van verduurzamingsopgaven en bij investeringen in de openbare ruimte zoals bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Internationaal wordt property tax meer en meer ingezet voor de economische ontwikkeling van steden in ontwikkelingslanden. Maar ook de lokale belastingheffing op de Caribische gebiedsdelen van het koninkrijk behoren tot mijn onderzoeksgebied. De innovaties uit het onderzoek kunnen ook het onderwijs verrijken en studenten enthousiast maken voor dit mooie vakgebied.”

  De oratie van professor Schep staat gepland op vrijdag 29 januari 2021 om 16:00 uur in de Aula van de Erasmus Universiteit.

  Een overzicht van het onderzoek van prof. Schep vindt u hier: www.eur.nl/people/arjenschep

  Comments (0)

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *