Landelijke Vereniging Lokale Belastingen

Heeft u vragen of opmerkingen?

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Informatie

  Wij horen graag van u. Vul het formulier in, dan zullen wij spoedig reageren.

  Volg ons overal...

  ONS ADRES

  Verenigingsbureau LVLB
  Stationsweg 29
  4205 AA Gorinchem

  Telefoon: 0183-641070
  Email: secretariaat@lvlb.nl

  Bericht scheidend voorzitter

  Bericht scheidend voorzitter
  23 mei 2017 Verenigingsbureau

  Leden van de LVLB,

  Het afgelopen anderhalf jaar ben ik met heel veel plezier voorzitter geweest van de vereniging die ons allen vanwege ons werk na aan het hart ligt. Vol goede moed en met duizend ideeën ben ik eind 2015 aan de slag gegaan.

  Terugkijkend op deze anderhalf jaar constateer ik dat er nu een voltallig bestuur is waarin gedreven mensen actief zijn die zowel de grotere en kleinere gemeenten, de samenwerkingsverbanden als de waterschappen vertegenwoordigen. Er wordt bestuurd vanuit het Zuiden, het Noorden en het midden van het land. Er ligt een ambitieus plan van aanpak, gestoeld op een statutenwijziging die vorig jaar is gerealiseerd.  Er zijn de afgelopen periode gesprekken geweest met onze partners die de commerciële partijen vertegenwoordigen op basis waarvan inhoudelijke speerpunten van de LVLB ondersteund gaan worden. De voorbereiding op de mogelijke wijziging van het lokale belastinggebied is inmiddels ter hand genomen met inzet van de ESBL. We hebben een succesvol symposium georganiseerd in samenwerking met onze collega-beroepsvereniging FAMO. Het verenigingsbureau is van de NVVB naar eigen beheer gegaan en zal zich ontwikkelen naar verdere professionele ondersteuning door een gespecialiseerd verenigingsbureau. Dit najaar zal er een congres georganiseerd worden waarvoor de eerste voorbereidingen reeds zijn getroffen. Onze online-community zal zich verder ontwikkelen en ook ingezet gaan worden als een platform voor onderwijsinstellingen. En onze commissies draaien als vanouds sterke programma’s gericht op vakspecialisten, van, voor en door leden. Al deze ontwikkelingen vonden het afgelopen anderhalf jaar plaats en zijn niet door mij, maar door ons allen vormgegeven. De komende jaren zullen er nog veel meer stappen gezet worden in de richting van een sterke LVLB, daar ben ik van overtuigd!

  En toch geef ik het stokje over. Want naast het bouwen aan een sterke LVLB ben ik vanaf oktober vorig jaar ook als eindverantwoordelijke meer dan 100% bezig met het bouwen van het Noordelijk Belastingkantoor in Groningen. Dat vergt meer en meer mijn tijd en aandacht. Dit in combinatie met de aanzienlijke reisafstand van het Noorden naar het midden van het land maakt dat ik simpelweg niet voldoende effectief kan zijn voor het Noordelijk Belastingkantoor en de LVLB tegelijk. En dat is waarom ik de bestuursleden van de LVLB op 11 mei jl. heb geïnformeerd over mijn voornemen om voor de zomer het voorzitterschap van de LVLB over te willen dragen.

  Gelukkig draait een vereniging niet op een voorzitter, maar op haar (bestuurs)leden. En met een sterk bestuur zoals dat er nu is, moet het mogelijk zijn om de komende maanden een nieuwe voorzitter te vinden, ook daarvan ben ik overtuigd.

  Voor de zomer is eind mei geworden omdat het bestuur de taken overneemt, hetgeen onderstreept dat wat ik hiervoor heb opgemerkt. Daardoor kan ik me nu volledig wijden aan functieboeken, sociale statuten, verbouwingen, conversies, een nieuw MT, etc.: het inrichten van een nieuwe belastingsamenwerking.

  Dank voor jullie plezierige samenwerking in LVLB verband, heel veel succes de komende jaren en graag tot ziens!

  Paulien Geerdink

  Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met het verenigingsbureau via sabine.koebrugge@lvlb.nl.

  Comments (0)

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *