Landelijke Vereniging Lokale Belastingen

Heeft u vragen of opmerkingen?

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Informatie

  Wij horen graag van u. Vul het formulier in, dan zullen wij spoedig reageren.

  Volg ons overal...

  ONS ADRES

  Verenigingsbureau LVLB
  Stationsweg 29
  4205 AA Gorinchem

  Telefoon: 0183-641070
  Email: secretariaat@lvlb.nl

  Deelname aan de Schuldeiserscoalitie door lagere overheden hoe verder..

  Deelname aan de Schuldeiserscoalitie door lagere overheden hoe verder..
  31 oktober 2019 Verenigingsbureau

  Op 30 augustus 2019 heeft de Commissie Invordering van de LVLB een advies uitgebracht waarmee lagere overheden en samenwerkingsverbanden een goede afweging kunnen maken of aansluiten bij de Schuldeiserscoalitie past bij de aard van de werkzaamheden die lagere overheden uitvoeren op het gebied van de invordering van lokale belastingen en andere vorderingen. (Zie bijlage)

  De wethouder van Financiën van de gemeente Amsterdam onderschrijft de strekking van het LVLB-advies. Bij eventuele aansluiting moet sprake zijn van een evenwichtige afweging tussen alle belangen die bij de invordering van overheidsvorderingen een rol spelen. Tevens zouden de uitgangspunten van het Manifest recht moeten doen aan de bijzondere positie die de overheid heeft ten opzichte van zijn schuldenaren. Met name gaat het daarbij om belastingsoorten die in hun aard vragen om streng optreden, zoals bestuurlijke boetes en naheffingsaanslagen parkeren.

  Amsterdam is in gesprek met de Schuldeiserscoalitie om de mogelijkheden te verkennen om toe te treden tot het samenwerkingsverband op een manier die past bij deze uitgangspunten.

  Gorinchem, 31 oktober 2019

  Comments (0)

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *