Landelijke Vereniging Lokale Belastingen

Heeft u vragen of opmerkingen?

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Informatie

  Wij horen graag van u. Vul het formulier in, dan zullen wij spoedig reageren.

  Volg ons overal...

  ONS ADRES

  Verenigingsbureau LVLB
  Stationsweg 29
  4205 AA Gorinchem

  Telefoon: 0183-641070
  Email: secretariaat@lvlb.nl

  LVLB geeft reactie op ontwerpbesluit beslagvrije voet

  LVLB geeft reactie op ontwerpbesluit beslagvrije voet
  18 januari 2018 Verenigingsbureau

  Op 17 januari 2018 heeft de commissie Invordering het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een schriftelijke reactie gegeven op het Conceptbesluit beslagvrije voet.
  Alhoewel de commissie een voorstander is van vereenvoudiging van de huidige berekening, ziet de commissie door de voorgestelde wijziging een aantal neveneffecten ontstaan.

  In de eerste plaats ziet de vereniging een administratieve lastenverzwaring ontstaan voor de belastingdeurwaarder.
  De commissie spreekt in de reactie haar zorg uit over de manier waarop de benodigde gegevens geautomatiseerd in de uitvoering bijeen moeten worden gebracht.

  Daarnaast vraagt de LVLB zich onder andere af of de complexiteit en de uitvoerbaarheid van het voorgestelde besluit niet onderschat wordt en pleit daarom voor (meer) eenvoud in de uitvoering.
  Voor de implementatie van de wijzigingen in de belastingsoftware en de aanpassing van de processen, heeft de vereniging aangeven dat hier minimaal één jaar voor vereist is.
  Om deze reden heeft de commissie het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dan ook om aandacht gevraagd voor de nog te bepalen datum van inwerkingtreding van het besluit.

  De volledige reactie op het ontwerpbesluit is hier te vinden: https://www.internetconsultatie.nl/besluit_beslagvrije_voet/reactie/7a850c0a-94aa-49ba-a5d4-cd5a37b84af1.

  Een eerdere reactie van de LVLB naar aanleiding van de internetconsultatie Wet vereenvoudiging beslagvrije voet vindt u hier: https://www.internetconsultatie.nl/wet_vereenvoudiging_beslagvrije_voet/reactie/59a9caaa-bd14-427e-b7a7-81bf8b4a7959.

  Comments (0)

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *